Suomalaisherkkuihin kuuluu ehdottomasti korvasienet. Tämän myrkyllisen sienen käsittely vaatii perehtymistä ennen kuin siitä tulee maistuvaa korvasienikastiketta.

Syksyn mittaan on Espanjassa uutisoitu muutamia sienimyrkytystapauksia. Uutisissa on sienistä varoiteltu useampaan otteeseen. Paikallislehtikin julkaisi kuvia muutamista maukkaista sienistä mutta myös varottavista lajeista. Kanttarellin (rebozuelo, cabrilla) tunnistin kuvista, maukas,   - ja korvasienen (bonete), varottava.

Korvasieni oli merkitty kuolemanvaara merkillä ja siitä kerrottiin seuraavaa: "Tätä sientä pidettiin aiemmin syötävänä, mutta käytettynä toistuvasti lyhyen ajan sisällä tuottaa kuoleman. Lisäksi siinä on karsinogeenisiä aineita." Hmm pitäneeköhän rajoittaa korvasieniherkuttelut tulevaisuudessa yhteen vuodessa. Taidan myös jättää kertomatta espanjalaisystäville mitä he ovat tulleet syöneeksi Suomen vierailuillaan ;)