Huomenna on loppiainen, Día de Los Reyes Magos, kolmen kuninkaan, itämaan tietäjän päivä. Joulupukin lisäksi myös kuninkaat jakavat lahjoja. Ne odottavat lapsia aamulla. Tänään kuninkaat ovat urakoineet eri kylissä ja kaupungeissa kulkueissa jakamassa kultaa ja mirhamia, kiillepapereita ja karamelleja, moninaisten satuhahamojen avustamina.

Meidän kylässä kulkuetta veti poliisiauto ambulanssin seuraamana. Perässä tulivat eri autojen ja traktorin vetämänä mm. Tuhkimon kurpitsavaunut, Tuhkimon kristallivaunut, linna, prinsessoita, velhoja, hoviväkeä. Osa varsin nuorta. Lavojen kyydissä olevat musisoivat parhaansa mukaan vuoden aikana kunnan musiikkikoulussa opittuja kappaleita. Satuhahamoja seurasivat kuninkaat Melchor, Kaspar ja Baltzahar ja kulkueen perää pitivät palomiehet ja toinen ambulanssi. Karkkeja, kiiltopapereita, serpentiinejä ja uutta vuotta vaikuttavampi ilotulitus! Loppiainen on odotettu juhla.

Television välityksellä seurasin Madridin keskustan kulkuetta: valtavia muovipallloja, joiden sisällä akrobaatteja, eläviä ankkoja kadulla, merirosvoalus, valtavia valkoisia lintuja (ehkä leijoja ?), valtava marionettinukke, kultaisia tähtiilmapalloja, ja paljon, paljon muuta.  Ja tietysti kuninkaat!  Kulkue pysähtyi Cibeles-aukiolle, joka on Alcalá ja Paseo de Cibeles / Prado katujen  väliin jäävä liikenneympyrä suihkulähteineen. Kymmeniä tuhansia ihmisiä. Koko Alcalá-katu näytti täydeltä Gran Vía-katua myöten. Kuningas Melchor toi viestin kahden tuhannen vuoden takaa ja kaikki huipentui Händelin Hallelujan tahtiin ilotulitukseen. Hyvää loppiaista!