Kaapin kätköistä löytyi suvun perinneresepti, jota piti päästä myös omin päin kokeilemaan. Versioita tästäkin espanjalaisen keittiön peruspilareihin kuuluvasta lajista on monia. Näin meillä:

Linssejä (vihreitä)

-hiukan vajaa juomalasillinen vihreitä linssejä / 2hlöä

-sipulia, valkosipulia, oliiviöljyä, paprikaa, persiljaa, chorizo

-murskattua kuminaa ja murskattua valkosipulia

-suolaa

Linssit liotetaan vedessä yön yli. Linssejä keitetään noin puolisen tuntia yksistään runsaassa vedessä. Sitten lisätään sipulia, valkosipulin kynsiä, paprikaa, öljyä ja persiljaa ja annetaan kiehua hissuksiin kunnes linssit ovat pehmeitä (noin toinen puoli tuntia). Hiukan myöhemmin lisätään murskattua valkosipulia ja kuminaa. Chorizo-makkara keitetään erikseen ja lisätään loppuvaiheessa linssien sekaan. Suolaa.

Reseptissä ei mainittu vihannesten eikä muidenkaan aineiden määrää, joten heittelin ainekset sekaan lonkalta: yhden pitkulaisen vihreän paprikan ja jämät punaisesta, isoina lohkoina, puolikkaan isohkoa sipulia, viisi valkosipulin kynttä kokonaisena, oliiviöljyä ainakin noin puoli desiä, pari-kolme persiljaa, noin viiden sentin palan chorizoa, kuminaa n. kolmannes tl, yksi valkosipulin kynsi murskattuna. Lopputulos oli aika hyvä, mutta ei kuitenkaan ihan alkuperäisen veroinen, jota olen syönyt useasti. Kuminaa ja murskattua valkosipulia olisi pitänyt olla enemmän, samoin suolaa.. Ensi kerralla