Onnellista Uutta Vuotta! Se otetaan vastaan viinirypäleitä kellonlyömän tahtiin nielemällä. Se joka saa kaikki kaksitoista ajallaan nieltyä on erityisen onnekas tulevana vuonna 2011. Tarkkailtava kello sijaitsee Madridin läänintalon tornissa Madridissa Puerta del Sol aukiolla. Se joka ei aukiolle asti viitsi, katsoo kelloa television välityksellävaikkapa kotisohvalla nauttien samalla tai ennen ja jälkeen erilaisista katkaravuista ja langostineista sekä hietasimpukoista yms. ensaladilla rusaa ja jamón ibericoa unohtamatta.

Jamón ibericosta eli ilmakuivatusta iberiankinkusta parhain on bellota eli tammenterhoilla kasvatetusta, ulkona laiduntaneesta mustajalkasiasta (cerdo ibérico) valmistettu kinkku. Iberiankinkut luokitellaan niiden elinaikanaan kuluttamien tammenterhojen määrän mukaan: Jamón Ibérico de CeboJamón Ibérico de Cebo Campo, Jamón Ibérico de Recebo sekä Jamón Ibérico de Bellota. Näistä ensimmäiseen ryhmään kuuluvat kinkut ovat elinaikanaan saaneet ruoakseen heinää ja luonnonviljaa (ei viljeltyä) sekä rehua, toiseen ryhmään kuuluvia on ruokittu samoin, lisäksi ne ovat eläneet ulkosalla. Kahden viimeisen ryhmän eläimet ovat laiduntaneet ulkosalla ja syöneet tammenterhoja, näistä de receboa on lisäksi ruokittu hiukan rehulla, bellotaa ei.