Puutarhan tomaatit eivät lopu millään, vaikka niitä syödään uutterasti päivittäin. Kesälomareissulla tarttui onneksi yksi uusi versio tomaattisalaatista mukaan. Pienellä makumuistelulla, säätelyllä sekä googlettamalla löytyi sopiva versio tästä Extremaduralaisesta herkusta, jota ollaan reissun jälkeen nautittu useampaan otteeseen.
Tomate Al Perico
kypsiä tomatteja
valkosipulin kynsiä pilkottuna, yhtä monta kuin tomaatteja, hienosäätö maun mukaan
tuoretta persiljaa tai oreganoa (kuivattukin käy)
oliiviöljyä
Tomaatit palastellaan reiluiksi palasiksi, laitetaan tarjoiluastiaan ja päälle ripotellaan merisuolaa, valkosipulin kynnet ja persilja pilkotaan pieniksi ja lisätään tomattien päälle. Lisätään oliiviöljyä, sekoitetaan ja annetaan hetken maustua.
Eri versioiden mukaan sekaan voi laittaa myös sipulia ja maustaa kuminalla ja/tai timjamilla sekä lisätä viinietikkaa, mutta tämä perusversiokin toimii kyllä.
Kommentit