Puutarhan tomaatit eivät lopu millään, vaikka niitä syödään uutterasti päivittäin. Kesälomareissulla tarttui onneksi yksi uusi versio tomaattisalaatista mukaan. Pienellä makumuistelulla, säätelyllä sekä googlettamalla löytyi sopiva versio tästä Extremaduralaisesta herkusta, jota ollaan reissun jälkeen nautittu useampaan otteeseen.

Tomate Al Perico

kypsiä tomatteja

valkosipulin kynsiä pilkottuna, yhtä monta kuin tomaatteja, hienosäätö maun mukaan

tuoretta persiljaa tai oreganoa (kuivattukin käy)

oliiviöljyä

Tomaatit palastellaan reiluiksi palasiksi, laitetaan tarjoiluastiaan ja päälle ripotellaan merisuolaa, valkosipulin kynnet  ja persilja pilkotaan pieniksi ja lisätään tomattien päälle. Lisätään oliiviöljyä, sekoitetaan ja annetaan hetken maustua.

tomaatit-normal.jpg

Eri versioiden mukaan sekaan voi laittaa myös sipulia ja maustaa kuminalla ja/tai timjamilla sekä lisätä viinietikkaa, mutta tämä perusversiokin toimii kyllä.